ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, στη Ρόδο το 2ο Διεθνές Συνέδριο Εμφυτευμάτων, στις 7, 8, και 9 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Rodos Palace, το οποίο διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών και την Εμφυτευματολογική Ακαδημία Βιέννης.
Το συνέδριο παρακολούθησαν σύνεδροι από όλη τη χώρα ενώ οι ομιλητές που το κόσμησαν είναι καταξιωμένοι στο επιστημονικό στερέωμα καθηγητές της Γερμανίας, της Αυστρίας αλλά  και της χώρας μας.
Η επιστημονική ενημέρωση που προσέφερε το συνέδριο και τα αποτελέσματα των συνεδριών του ήταν θεμελιώδους σημασίας, τόσο γα την περαιτέρω επιμόρφωση των οδοντιάτρων που ασχολούνται με τη μέθοδο των εμφυτευμάτων, όσο και για τη μύηση αυτών που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με αυτόν τον τομέα.
Υποστηρικτής και αρωγός στην επιτυχή διεκπεραίωση του συνεδρίου, ο δήμαρχός μας, Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό του ΟΣΔ σε διοργανώσεις σημαντικών επιστημονικών γεγονότων. Στα πλαίσια της συμπαράστασής του παρέθεσε δεξίωση την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις Πηγές Καλλιθέας, προκειμένου να χαιρετήσει το συνέδριο και να  καλωσορίσει τους συνέδρους. Τη δεξίωση πλαισίωσαν οι ήχοι της φιλαρμονικής του δημοτικού διαμερίσματος Καλλιθέας και το χορευτικό του πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού
O Δήμαρχος στην εναρκτήρια ομιλία του συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Νίκο Διακογεωργίου και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν το 2ο Διεθνές Οδοντιατρικό Συνέδριο Εμφυτευμάτων  με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς κύρους από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
O Δήμαρχος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και την ανάπτυξη του νησιού, υπογραμμίζοντας πως η Ρόδος, παραμένει ένα σπουδαίο πνευματικό κέντρο και τόπος γόνιμης ανταλλαγής ιδεών. «Το νησί μας αποτελεί έναν παγκόσμιο ασφαλή τουριστικό προορισμό, διαθέτοντας τις υποδομές να διοργανώνει και να φιλοξενεί μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις και ιατρικά συνέδρια υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το σημερινό. Ευελπιστούμε προσπάθειες σαν αυτές του Οδοντιατρικού Συλλόγου να αποτελέσουν οδηγό για παρόμοιες και στο μέλλον».
Ο Δήμαρχος δήλωσε πεπεισμένος για την επιτυχία του συνεδρίου και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να αποδειχθούν οι επόμενες ημέρες παραγωγικές από πλευράς εργασιών και ευχάριστες από πλευράς διαμονής στο νησί της Ρόδου.
Ο πρόεδρος του ΟΣΔ Νίκος Διακογεωργίου, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό που διοργανώνεται στη Ρόδο το 2ο Συνέδριο Εμφυτευμάτων διότι  δίνεται η ευκαιρία σε οδοντίατρους των νησιών μας να επενδύσουν εύκολα και αποτελεσματικά στη δια βίου μάθηση και να επιμορφωθούν πάνω στις τελευταίες απόψεις και εξελίξεις στον χώρο των εμφυτευμάτων από διεθνούς κύρους μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο για τη ζεστή φιλοξενία που προσέφερε στους συνέδρους, και για την ευαισθησία που δείχνει στα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνονται στη Ρόδο. 
Καλωσόρισε τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου καθηγητή κ. Βαιρακτάρη Ελευθέριο και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην επιστημονική επιτυχία του συνεδρίου. 
Τέλος καλωσόρισε όλους τους συνέδρους και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στο σμαραγδένιο μας νησί.
Επίσης τη συγκεκριμένη βραδιά τιμήθηκαν μετά από απόφαση του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγο ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Βιέννης κ. George Watzek  και ο ομότιμος καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Μάρτης Χρίστος για τη συμβολή τους στη πρόοδο της επιστήμης και στην εκπαίδευση  γενικότερα.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το γραφείο του Δημάρχου, την ΔΕΡΜΑΕ και τους υπαλλήλους του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Δήμου για την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς και εκθέτες του συνεδρίου διότι χωρίς την συμβολή τον οποίων δε θα ήταν δυνατή η διοργάνωση του.